Stamp­pot­jes met an­dij­vie & top­pings

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 3 kleine ronde schalen, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en schud ze goed om, zodat er nog wat vocht verdampt.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schenk de room bij de aardappelen, breng dit aan de kook. Neem de pan van het vuur en stamp de aardappelen fijn. Schep de andijvie er deel voor deel door. Breng de stamppot op smaak met zout en nootmuskaat.
  3. Verdeel de stamppot over 3 kleine ovenvaste schalen. Leg op een schaal de gehaktballetjes. Spreid over het tweede schaaltje de plakjes spek uit. Meng de kaas met de croutons en strooi dit over het derde schaaltje.
  4. Zet de schalen op het rooster in het midden van de oven en laat de stamppot in ca. 15 min. goed warm en lichtbruin worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.