Pro­ven­çaal­se groen­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 5 min. wachten
(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 76

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (inhoud minstens 2 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Was alle groenten en snijd ze in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de aubergine en courgette met wat zout en laat dit 10 min. intrekken. Dep de groenten droog.
  3. Zet de groenten rechtop in rijen in een langwerpige ingevette ovenschaal. Om en om courgette, tomaat en aubergine. Strooi de kruiden en naar smaak peper over de groenten en druppel de olie erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  4. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de groenten 35 minuten.
  5. Roer de mascarpone los met zout en peper. Verwijder het folie van de groenten en lepel de mascarpone erover. Bak alles nog 15 minuten. Lekker met rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.