Ge­vul­de var­kens­rib met ar­ti­sjok

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 55 min. wachten
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan, keukentouw

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Hak de olijven grof.
  2. Leg het vlees op een snijplank en snijd het in de lengte tot 2/3 in. Klap het vlees open en verdeel de olijven gelijkmatig over de inkeping. Leg er een paar takjes kruiden op. Bind het vlees met keukentouw dicht en bestrooi het met zout en peper.
  3. Verhit de olie in een braadpan, braad het vlees rondom goudbruin. Schenk de vermout in de pan en voeg de tomaten, artisjokharten en resterende takjes kruiden toe. Breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en zet de pan in het midden van de oven. Laat de varkensrib in ca. 30 min. gaar worden.
  4. Neem de pan uit de oven laat hem nog 15 min. staan. Snijd de varkensrib in dikke plakken. Lekker met penne.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.