Uit-de-oven pa­el­la met cho­ri­zo, sper­zie­bo­nen en olij­ven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 149

Ingrediënten

Keukenspullen
  • paellapan of grote hapjespan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Los het bouillontablet en de saffraan op in 650 ml kokend heet water.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de olie in de paella- of ovenvaste hapjespan. Bak hierin de chorizo zachtjes 3 minuten. Voeg de ui en paprika toe en fruit ze 3 min. mee. Strooi de rijst in de pan en bak de korrels mee tot ze rondom met een laagje olie bedekt zijn.
  3. Voeg de sperziebonen en bouillon toe. Breng alles aan de kook. Dek de pan af met aluminiumfolie of deksel en zet de pan op het rooster in het midden van de oven.
  4. Neem na 15 min. de pan uit de oven en laat hem nog 15 min. staan. Strooi de olijven over de rijst.

Tip:

Wilt u een diepgeel gekleurde rijst? Voeg dan met de saffraan 1 tl kurkuma (= geelwortel) toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.