Har­ti­ge zalm­taart

Om blij van te worden: knapperig filodeeg gevuld met een romige zalm-tuinerwtentaart.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 750 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Om blij van te worden: knapperig filodeeg gevuld met een romige zalm-tuinerwtentaart. 4 personen
3 90

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • taartvorm (Ø 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tuinerwten en filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de zalm in stukken en bestrooi ze met peper en zout en druppel er een heel klein beetje citroensap over. Roer in een kom de roomkaas los met peper. Schep de tuinerwten, dille, geraspte citroenschil en als laatste de zalm erdoor.
  2. Smelt de boter en bestrijk de taartvorm er royaal mee in. Bestrijk de helft van de vellen filodeeg met boter en leg de andere helft erop. Leg de vellen zo in de vorm dat ze elkaar telkens iets overlappen. Schep de zalm in de vorm en vouw het deeg naar boven dicht. Het deeg mag gekreukeld zijn.
  3. Bestrijk het deeg royaal met overige gesmolten boter en zet de taart tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de taart op het rooster in het midden van de oven en bak hem in ca. 30 min. gaar en goudbruin.

variatietip:

Ook lekker met een oosters tintje: gebruik roomkaas naturel (per 200 g) gemengd met Indiase currypasta (2 el) en vervang de dille door koriander.

video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Hartige zalmtaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge zalm­taart

1
1
  • 300 g tuinerwten
  • 10 vellen filodeeg
  • 4 el verse dille

Laat de tuinerwten en filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de dille fijn.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo

01:41 min.

2
2
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 500 g zalmfilet

Snijd de zalm in stukken en bestrooi ze met peper en zout en druppel er een heel klein beetje citroensap over.

4
4
  • 200 g roomkaas light knoflook & fijne kruiden

Roer in een kom de roomkaas los met peper. Schep de tuinerwten, dille, geraspte citroenschil en als laatste de zalm erdoor.

5
5
  • 100 g boter

Smelt de boter en bestrijk de taartvorm er royaal mee in.

6
6

Bestrijk de helft van de vellen filodeeg met boter en leg de andere helft erop.

7
7

Leg de vellen zo in de vorm dat ze elkaar telkens iets overlappen.

8
8

Schep de zalm in de vorm en vouw het deeg naar boven dicht. Het deeg mag gekreukeld zijn.

9
9

Bestrijk het deeg royaal met overige gesmolten boter en zet de taart tot gebruik in de koelkast.

10
10

Verwarm de oven voor op 200 °C.

11
11

Zet de taart op het rooster in het midden van de oven en bak hem in ca. 30 min. gaar en goudbruin.

variatietip:

Ook lekker met een oosters tintje: gebruik roomkaas naturel (per 200 g) gemengd met Indiase currypasta (2 el) en vervang de dille door koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.