Pad­de­stoe­len­bouil­lon

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 55

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste soepkommen, inhoud ca. 3 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de stoneleeks schuin in 1 cm lange stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de stoneleeks samen met de paddestoelen op middelmatig hoog vuur in ca. 4 min. bijna gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de paddestoelen over de soepkoppen.
  2. Meng de bouillon met 500 ml koud water en schenk de bouillon in de koppen. Schenk in elke kop 1 tl truffelolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de rand van de koppen met ei. Leg op iedere kop een plakje bladerdeeg en vouw het eromheen. Druk het deeg licht aan. Bestrijk de bovenkant met het resterende ei en strooi er een beetje zeezout over.
  4. Zet de koppen op de bakplaat in het midden van de oven en bak het bladerdeeg in ca. 25 min. goudbruin en gaar. De bouillon is dan ook warm.

Tip:

Als u aan tafel het bladerdeeg openbreekt komt de heerlijke geur van truffelolie u tegemoet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.