Ri­cot­ta met cher­ry to­ma­ten

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage, ruime ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Open de verpakking van de ricotta en draai hem in één keer om in de ovenschaal. Verdeel de tomaatjes eromheen. Leg de tijm en rozemarijn op de ricotta en op de tomaatjes. Schenk 3 el olie over de ricotta en strooi er zout en peper over.
  2. Zet de schaal met ricotta op het rooster in het midden van de oven en bak de ricotta in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  3. Zet de ricotta in het midden van de tafel, zet de bruschetta op een schaal ernaast. Bestrijk een bruschetta met ricotta en leg er een tomaatje bovenop.

Tip:

Leuk om te doen, zelf tomaten drogen in de oven. En vooral lekker! Verwarm de oven voor op 90 °C. Halveer de tomaatjes, leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal en bestrooi ze met zout. Droog ze ca. 2 1/2 uur in de oven. Bewaren? Stop ze in een potje en dek ze af met olijfolie. In de koelkast zijn ze zo ca. 4 weken houdbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.