Reu­zen­gar­na­len van de bak­plaat

  • borrelhapje
  • 6 personen
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais borrelhapje 6 personen
3 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, bakplaat

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knip met 1 schaar de pantsers van de garnalen tot het staartje in. Snijd met een scherp mesje de rug tot de helft in en verwijder eventuele zwarte draadjes.
  2. Meng in een kom de kokosmelk met pesto en currypasta door elkaar. Wrijf de garnalen met de marinade in en leg ze in de overige marinade. Marineer de garnalen 20 min. bij kamertemperatuur of minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Verhit de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid de garnalen uit op de bakplaat.
  4. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de garnalen in ca. 10 min. gaar. Doe ze over op een schaal en bestrooi ze met de koriander. Lekker met stokbrood.

Tip:

Met bakpapier voorkomt u dat een gerecht aan de vorm vastplakt. Bovendien houdt het bakplaten schoon en dat scheelt veel werk.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.