Kip­spies­jes in ket­jap­ma­ri­na­de

Lekker voor op de barbecue of als hapje op de borreltafel.

  • voorgerecht
  • 12 stuks
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Lekker voor op de barbecue of als hapje op de borreltafel. 12 stuks
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 satéstokjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in blokken. Schep de ketjap met koriander, komijn en knoflook door elkaar. Marineer de kipblokken hierin minimaal 30 min. in de koelkast.
  2. Steek de gemarineerde blokken kip op 12 stokjes, bestrijk ze met de olie en gril de spiesjes in de grillpan in 8 minuten. Lekker met seroendeng
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Kipspiesjes in ketjapmarinade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­spies­jes in ket­jap­ma­ri­na­de

1
1
  • 500 g kipfilet
  • 4 el ketjap
  • ½ el gemalen koriander*
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tenen knoflook

Snijd de kip in blokken. Schep de ketjap met koriander, komijn en knoflook door elkaar. Marineer de kipblokken hierin minimaal 30 min. in de koelkast.

2
2
  • 2 el olie

Steek de gemarineerde blokken kip op 12 stokjes, bestrijk ze met de olie en gril de spiesjes in de grillpan in 8 minuten. Lekker met seroendeng

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.