Room­kip met Thai­se ko­kos­saus

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de stengel sereh overlangs open en leg in elke halve stengel een knoop.
  2. Verwarm de olie in een pan en fruit de currypasta zachtjes 1 minuut. Voeg 200 ml water, kokosmelk en sereh toe en breng alles aan de kook.
  3. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Leg de kipfilets in de pan en laat ze zonder dat het vocht kookt in ca. 15 min. gaar worden.
  4. Verhit intussen de resterende eetlepel olie in de wok. Roerbak hierin de groenten in ca. 5 min. beetgaar. Voeg als de pan te droog wordt een scheutje water toe.
  5. Verdeel de kipfilets over 4 warme diepe borden of wijde kommen en schep de groenten ernaast. Breng de saus op smaak met vissaus en lepel de saus over de kip. Lekker met pandanrijst en cassavechips.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.