Kip­fi­let ge­vuld met pan­cet­ta

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spreid een flink vel vershoudfolie uit op het aanrecht. Leg hierop de kipfilets met ca. 10 cm tussenruimte. Dek de kipfilets af met nog een vel vershoudfolie. Sla met de onderkant van een koekenpan de kipfilets plat.
  2. Bestrijk één kant van de platgeslagen kipfilets met de crema en leg er 2 plakjes pancetta op. Knip de takjes oregano in stukjes en verdeel ze over de filets.
  3. Sla de filets dubbel en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de filets in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer ze af en toe. Lekker met gegrilde groenten en geroosterde aardappels uit de oven.

Tip:

Ook lekker als vulling: gekookte ham en pesto of salami en zwarte olijventapenade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.