Kip­cock­tail met si­naas­ap­pel en avo­ca­do

Met dit smakelijke voorgerecht maak je zeker indruk op je gasten.

(321)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Met dit smakelijke voorgerecht maak je zeker indruk op je gasten. 4 personen
3 321

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil dun van de limoen. Pers de vrucht uit. Roer in een kommetje de mayonaise met de limoenschil en naar smaak limoensap door elkaar.
  2. Schil de sinaasappels met een scherp mesje tot op het vruchtvlees, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang daarbij het sap op in een kom. Meng in de kom de partjes sinaasappel met wat peper en zout. Verdeel de sinaasappel en het sap over de glaasjes.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel kleine stukjes uit de schil. Snijd het basilicum in stukjes. Meng de avocado met het basilicum, een klein beetje limoensap en peper. Verdeel de avocado over de sinaasappel.
  4. Snijd de kipfilet in heel dunne reepjes en verdeel ze over de sinaasappel. Schep de limoenmayonaise erop.

combinatietip:

Lekker met warm geroosterd stokbrood.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 5 g
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Kipcocktail met sinaasappel en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­cock­tail met si­naas­ap­pel en avo­ca­do

1
1
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil dun van de limoen. Pers de vrucht uit.

2
2
  • 3 el mayonaise

Roer in een kommetje de mayonaise met de limoenschil en naar smaak limoensap door elkaar.

3
3
  • 2 sinaasappels

Schil de sinaasappels met een scherp mesje tot op het vruchtvlees, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang daarbij het sap op in een kom.

4
4

Meng in de kom de partjes sinaasappel met wat peper en zout. Verdeel de sinaasappel en het sap over de glaasjes.

5
5
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel als kleine stukjes uit de schil.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

6
6
  • 10 bladen basilicum

Snijd het basilicum in stukjes. Meng de avocado met het basilicum, een klein beetje limoensap en peper.

7
7

Verdeel de avocado over de sinaasappel.

8
8
  • 160 g gerookte kipfilet

Snijd de kipfilet in heel dunne reepjes en verdeel ze over de sinaasappel. Schep de limoenmayonaise erop.

combinatietip:

Lekker met warm geroosterd stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.