Kip in deeg met ui en ci­troen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 eenpersoonstaartvormpjes (Ø 10 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 2 el boter in een hapjespan en fruit de ui hierin 5 minuten. Roer de kipreepjes, kruiden en wat zout en peper erdoor en stoof alles in ca. 4 min. gaar. Laat dit mengsel iets afkoelen.
  2. Roer in een maatbeker de eieren en room met naar smaak zout en peper door elkaar. Rasp de schil van de citroen boven het roommengsel.
  3. Halveer de vellen filodeeg. Bestrijk 4 halve vellen met gesmolten boter en leg ze elk in een vormpje. Bestrijk nu weer 4 halve vellen met boter en leg ze een achtste slag gedraaid op de vorige. Herhaal dit met de overig 8 halve vellen.
  4. Verdeel de kip en uien over de bakjes. Schenk het roommengsel erop en vouw het deeg er losjes overheen. Plaats de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.

Tip:

Bestrooi voor een Marokkaans tintje de taartjes direct als ze uit de oven komen met poedersuiker en kaneel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.