Truf­fel­kip met spits­kool

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de kool, snijd de stronken eruit en snijd de kool in brede repen. Was ze in de slacentrifuge en laat ze iets uitlekken.
  2. Bestrooi de filets met kipkruiden. Verhit de boter in een braadpan en bak de filets rondom goudbruin. Schep ze uit de pan op een bord.
  3. Fruit het spek en de ui zachtjes 5 min. in de braadpan. Schep de kool erdoor. Voeg zout en 100 ml water toe en laat de kool op hoog vuur iets slinken. Leg de kipfilets op de kool, zet het vuur laag en leg de deksel op de pan. Stoof de kool en de kip zachtjes in ca. 15 min. gaar.
  4. Neem de filets uit de pan en verdeel ze over 4 borden. Breng de kool op smaak met zout en truffelolie. Schep de kool naast de kip. Lekker met aardappel- of knolselderijpuree.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.