Kip met to­ma­ten en ham uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Wrijf de kippenbouten in met zout en peper. Verhit de olie in de braadpan en bak de stukken kip rondom bruin.
  2. Voeg de ham en knoflook toe en bak alles 3 minuten. Roer af en toe. Voeg de tomaten, rode peper en witte wijn toe en breng alles aan de kook.
  3. Zet de pan op het rooster in het midden van de oven en laat de kip in ca. 45 min. gaar worden. Schep het gerecht tussentijds twee keer om. Lekker met sperziebonen en kidneybonen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.