Cous­cous­kip met ko­ri­an­der

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pannetje 200 ml water met 1 el olijfolie aan de kook. Neem het pannetje van het vuur en roer de couscous erdoor. Dek het pannetje af en laat de couscous minimaal 5 min. staan.
  2. Bestrooi de kip met 1 theelepel kebabkruiden, zout en peper. Bestrijk de filets met 1 el olie. Verhit de grillpan en gril de kipfilets ca. 5 min. tot ze van de ribbels van de pan loslaten. Gril de andere kant in ca. 5 min. goudbruin. Draai de filets halverwege een kwartslag, zodat er een mooi grillmotief ontstaat.
  3. Verhit de resterende 2 el olie in een hapjespan. Roer de couscous met een vork los. Roer de couscous, kikkererwten, koriander en de resterende 2 tl kebabkruiden door de olie en laat alles op een zacht vuur warm worden. Roer af en toe.
  4. Snijd de kipfilets elk in 3 mooie stukken en verdeel ze over de borden, schep de couscous ernaast. Lekker met spinazie met rozijnen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.