Kip in 't pan­ne­tje

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 565 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 8

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Verwarm de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrooi de kip rondom royaal met zout en peper en leg de kip op de borstkant in de olie.
  2. Schil met een dunschiller 5 lange repen van de sinaasappelschil. Voeg de sinaasappelschil met laurierblaadjes, rozemarijn, knoflook en peperkorrels toe. Zet het vuur hoog, leg de deksel op de pan en draai na 4 min. het vuur laag. Keer de kip voorzichtig met een tang of vleesvork, zodat de goudbruine borst naar boven ligt.
  3. Leg de deksel weer op de pan en zet de pan op het rooster in het midden van de oven. Laat de kip in 1 1/4 uur in de olie gaar worden. Lekker met krieltjes en gebakken courgette.

Tip:

U kunt de kip rustig in de olie laten liggen. Hij blijft nog heel lang warm. Makkelijk als u nog aan het borrelen bent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 44 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.