Kip­fi­let met tuin­bo­nen­stamp­pot­je

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook in een ruime pan de aardappels met de knoflook in water met zout in ca. 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. van de kooktijd de tuinbonen toe en kook ze mee.
  2. Rasp intussen de schil dun van de sinaasappel. Schil de sinaasappel met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snijd de sinaasappel in plakken.
  3. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kipfilets in ca. 10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Bak de plakken sinaasappel de laatste minuut mee.
  4. Giet het water van de aardappels. Stamp de aardappels tot een grove puree. Roer de resterende boter, de sinaasappelrasp en naar smaak zout en versgemalen peper door het stamppotje. Verdeel het stamppotje over 4 borden en leg de kip en plakken sinaasappel ernaast. Strooi de munt erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 51 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.