Mi­ni-kip-a-soup met tor­til­la be­legd met kip­sa­la­de

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 47

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de bouillon met het plakje citroen aan de kook. Leg de kipreepjes in de bouillon en laat ze in ca. 5 min. tegen de kook aan gaar worden.
  2. Schep de helft van de kip uit de bouillon op een bordje en laat de kip uitgespreid afkoelen.
  3. Meng de afgekoelde kipreepjes met de helft van de bosui, de crema van tomaat, de mayonaise en naar smaak peper. Schep de salade op de tortillachips.
  4. Breng de soep met de rest van de bosui aan de kook.
  5. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep de soep in 4 hittebestendige kopjes of glazen. Zet alles bij elkaar op een mooie schaal en serveer direct.

Tip:

Spannende smaakcombinatie: breng de soep op smaak met enkele druppels vissaus en de salade met enkele druppels sojasaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.