Fris­se kip met spi­na­zie­sa­la­de

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
2 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een bakje de munt met 1 el olie en 1 el azijn. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en leg ze in de marinade. Marineer de kip 15 min. op kamertemperatuur.
  2. Meng in een kom de ui met de resterende eetlepel balsamicoazijn en marineer ze 5 minuten. Meng 2 el olie en naar smaak zout en peper door de uien in de kom en schep de spinazie er luchtig door.
  3. Halveer de pistolets in de lengte en bestrijk de snijvlakken met 1 el olie.
  4. Verhit een koekenpan en rooster de snijvlakken van de broodjes goudbruin. Verhit de koekenpan opnieuw en rooster de kipfilets in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.
  5. Leg de filets elk op een bord, schep de salade half op de kip en leg de broodjes ernaast.

Tip:

Verdubbel de hoeveelheden en u heeft een heerlijk zomers hoofdgerecht. Probeer de kip ook eens op de barbecue.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.