Kip to­na­to met cher­ry­to­maat­jes

Tomaat, olijfjes en basilicum samen op een schaal maken van dit voorgerecht een eyecatcher.

(184)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Tomaat, olijfjes en basilicum samen op een schaal maken van dit voorgerecht een eyecatcher. 4 personen
3 184

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Pureer in de keukenmachine de tonijn met de mayonaise en de helft van de basilicumblaadjes tot een gladde puree. Voeg een ½ el per persoon kappertjesvocht en een beetje water toe tot het een mooie dikke saus is. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de cherrytomaten in kwarten en scheur het resterende basilicum in stukjes. Schep in een kom de tomaatjes, kapperappeltjes met de olie en het basilicum door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Leg alle kipreepjes op een langwerpige schaal. Schep de tonijnsaus in een lange streep erover en verdeel de tomaat-kappertjesmengsel erover. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Kip tonato met cherrytomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip to­na­to met cher­ry­to­maat­jes

1
1
  • 3 el basilicum
  • 185 g tonijn in olie
  • 2 el mayonaise

Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Pureer in de keukenmachine de tonijn met de mayonaise en de basilicumblaadjes tot een gladde puree.

2
2

Voeg een ½ el per persoon kappertjesvocht en een beetje water toe tot het een mooie dikke saus is. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 3 el basilicum

Snijd de cherrytomaten in kwarten en scheur het resterende basilicum in stukjes.

4
4
  • 2 el kappertjes
  • 2 el olijfolie extra vierge

Schep in een kom de tomaatjes, kapperappeltjes met de olie en het basilicum door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 250 g gerookte kipfiletreepjes

Leg alle kipreepjes op een langwerpige schaal.

6
6

Schep de tonijnsaus in een lange streep erover en verdeel de tomaat-kappertjesmengsel erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.