Kip­haas­jes met li­moen­gre­mo­la­ta

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
  2. Meng in een kommetje het limoensap met de olie en zout en peper. Schep de kipfilethaasjes erdoor en marineer ze 20 min. bij kamertemperatuur. Schep ze tussentijds nog een keer om.
  3. Meng in een ander kommetje de geraspte limoenschil met de knoflook, de peterselie en eventueel de koriander.
  4. Steek de kipfilethaasjes elk op een satéstokje. Verhit de grillpan. Gril de kip op middelhoog vuur ca. 4 min. tot de haasjes van de ribbels van de pan loslaten. Dep de ongebakken kant met een stukje keukenpapier droog. Keer de stokjes en gril de andere kant nog 3 minuten.
  5. Verdeel de spiesjes over 4 borden en schep de gremolata erop. Lekker met in kokosmelk gekookte pandanrijst en sperziebonen met tomaat.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.