Is­ra­ë­li­sche ei­er­scho­tel

(530)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht 4 personen
3 530

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. goudbruin. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  2. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Voeg de peper met de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en kook met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten en voeg toe aan de groentesaus. Schep om en breek de eieren boven de pan. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 5 min. stollen. Serveer met de couscous.

variatietip:

Deze eierschotel is ook lekker met geroosterde shoarmabroodjes.

allergietip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Israëlische eierschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Is­ra­ë­li­sche ei­er­scho­tel

1
1
  • 2 uien
  • 3 el olijfolie

Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. goudbruin.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

3
3
  • 1 paprikamix

Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Voeg de peper met de paprika toe en bak 3 min. mee.

4
4
  • 400 ml tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en kook met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 300 g couscous

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 250 g cherrytomaten
  • 4 eieren

Halveer de tomaten en voeg toe aan de groentesaus. Schep om en breek de eieren boven de pan.

7
7

Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 5 min. stollen. Serveer met de couscous.

variatietip:

Deze eierschotel is ook lekker met geroosterde shoarmabroodjes.

allergietip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.