Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Sho­ar­ma­bal­le­tjes

(23)waardeer
Een lekker recept. Het bijgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, platte peterselie, rundergehakt, ei, shoarmakruiden, knoflook, olijfolie en rode paprika bijgerecht 4 personen 395 kcal
4 23

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

1. Snijd de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de shoarmakruiden, de knoflook, de peterselie en peper naar smaak toe. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 16 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. 2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarmaballetjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Zet het vuur laag en bak de balletjes in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig. Lekker in een shoarmabroodje met sla en knoflooksaus.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Tip

U kunt de shoarmaballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze in ca. 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 395 kcal
  • Eiwit 27 g
  • Vet 31 g
  • Koolhydraten 3 g
Tags