Sho­ar­ma­bal­le­tjes

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 24

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Snijd de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de shoarmakruiden, de knoflook, de peterselie en peper naar smaak toe. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 16 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarmaballetjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Zet het vuur laag en bak de balletjes in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig. Lekker in een shoarmabroodje met sla en knoflooksaus.

Tip:

U kunt de shoarmaballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze in ca. 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.