Ge­hakt­bal­le­tjes met olij­ven

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het gehakt, het ei, de helft van de olijven, het paprikapoeder, de tomatenpuree en de olie in een kom. Verkruimel de beschuiten erboven, voeg peper en zout naar smaak toe en kneed goed door.
  2. Verdeel het gehakt in 8 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Verdeel ze over de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Keer halverwege. Verdeel de laatste 5 min. de rest van de olijven tussen de gehaktballetjes. Lekker met aardappelschijfjes met bacon en ui en gewokte sperziebonen met gember (recepten elders op ah.nl/recepten).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.