Ge­hakt­bal­len met ker­rie & ui

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week het brood 2 min. in de melk. Knijp uit, doe in een kom en voeg het gehakt toe. Voeg het ei, de ui, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er met vochtige handen ballen van.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en bak ze in 20 min. gaar. Keer regelmatig. Lekker met gepofte aardappel met kaas en gestoofde boontjes (recepten elders op ah.nl/recepten).
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.