Sper­zie­bo­nen in ka­ten­spek

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 75

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Giet af en meng de tijm erdoor. Verdeel de sperziebonen in gelijk aantal porties als plakjes spek. Maak van elke portie een bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bundeltjes 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Breng op smaak met peper.

bereidingstip:

Je kunt stap 1 een paar uur eerder voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de bundeltjes op het laatste moment af.

combinatietip:

Lekker met gehaktballen met kerrie & ui en romige aardappel-preipuree (recepten elders op ah.nl/recepten).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Sperziebonen in katenspek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen in ka­ten­spek

1
1
  • 600 g sperziebonen
  • 1 tl gedroogde tijm

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Giet af en meng de tijm erdoor.

2
2
  • 12 plakjes katenspek

Verdeel de sperziebonen in gelijk aantal porties als plakjes spek. Maak van elke portie een bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de bundeltjes 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Breng op smaak met peper.

bereidingstip:

Je kunt stap 1 een paar uur eerder voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de bundeltjes op het laatste moment af.

combinatietip:

Lekker met gehaktballen met kerrie & ui en romige aardappel-preipuree (recepten elders op ah.nl/recepten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.