Wit­lof met kip en to­ma­ten­saus

Met mozzarella tomaat en basilicum gaat onze witlof op de Italiaanse toer.

(252)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met mozzarella tomaat en basilicum gaat onze witlof op de Italiaanse toer. 4 personen
4 252

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern. Kook het lof 5 min. in water met zout. Laat uitlekken.
  2. Schenk de pastasaus in de ovenschaal. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en verdeel de helft van het basilicum erover. Leg het witlof in de saus en schik de plakjes kipfilet ertussen. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel erover. Breng op smaak met peper en zout. Zet de schotel 20 min. in de oven.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Neem de schotel uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum. Serveer met de pasta.

bereidingstip:

Je kunt de witlofschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 160 °C.

video

Wit­lof

Onze leverancier - 04:09 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 915 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Witlof met kip en tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof met kip en to­ma­ten­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 700 g witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern.

Witlof

Instructievideo

04:09 min.

3
3

Kook het lof 5 min. in water met zout. Laat uitlekken.

4
4
  • 390 g pastasaus sugo basilicum
  • 8 g basilicum

Schenk de pastasaus in de ovenschaal. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en verdeel de helft van het basilicum erover.

5
5
  • 200 g flinterdun gesneden kipfilet

Leg het witlof in de saus en schik de plakjes kipfilet ertussen.

6
6
  • 125 g mozzarella

Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel erover. Breng op smaak met peper en zout. Zet de schotel 20 min. in de oven.

7
7
  • 300 g tagliatelle

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

8
8

Neem de schotel uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum. Serveer met de pasta.

bereidingstip:

Je kunt de witlofschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 160 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.