Wit­lof­taart met ro­de ui en brie

Witlof uit de oven, maar dan nieuwe stijl. Neem voor de pittige variant blauwaderkaas.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 640 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(304)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Witlof uit de oven, maar dan nieuwe stijl. Neem voor de pittige variant blauwaderkaas. 4 personen
4 304

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak het deeg 10 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd de ui in ringen en de brie in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur 10 min. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in repen. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep het mengsel op het bladerdeeg. Verdeel de brie en de oregano erover. Bak de taart nog 20 min. in de oven.

variatietip:

Vervang voor een extra pittige taart de brie door een blauwaderkaas.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 735 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Witloftaart met rode ui en brie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof­taart met ro­de ui en brie

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg

Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3

Laat ze elkaar iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak het deeg 10 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 4 rode uien
  • 300 g roombrie
  • 3 el olijfolie

Snijd de ui in ringen en de brie in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur 10 min.

5
5
  • 500 g witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in repen.

6
6

Voeg de witlof toe aan de ui en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 3 tl oregano

Schep het mengsel op het bladerdeeg. Verdeel de brie en de oregano erover.

8
8

Bak de taart nog 20 min. in de oven.

variatietip:

Vervang voor een extra pittige taart de brie door een blauwaderkaas.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.