Cho­co­la­de­taartje voor 2

Taartje vol pure chocolade, frambozen én liefde.

(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Taartje vol pure chocolade, frambozen én liefde. 2 personen
3 136

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 taartvormpjes (Ø 9 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de chocolade fijn. Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Voeg van het vuur de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork. Bak de taartbodempjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  3. Bestrijk elk taartbodempje met 1 el jam en verdeel de chocoladeroom erover. Garneer met de frambozen.

bewaartip:

Je kunt de taartjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en leg de verse frambozen er vlak voor serveren op.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladetaartje voor 2

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­taartje voor 2

1
  • 50 g extra pure chocolade 72%

Hak de chocolade fijn.

2
  • 50 ml slagroom

Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Voeg van het vuur de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat 1 uur op kamertemperatuur opstijven.

3

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

4
  • 2 g boter om in te vetten
  • 2 plakjes roomboterbladerdeeg

Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork.

5

Bak de taartbodempjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

6
  • 2 el frambozenjam
  • 60 g frambozen

Bestrijk elk taartbodempje met 1 el jam en verdeel de chocoladeroom erover. Garneer met de frambozen. Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de taartjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en leg de verse frambozen er vlak voor serveren op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.