Ge­roos­ter­de ra­ta­touil­le

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
4 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, braadslede

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de steel en onderkant van de courgettes en snijd ze in de lengte in 6 repen. Snijd de repen in de breedte doormidden.
  2. Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaden en zaadlijsten, laat de groene steelaanzet eventueel zitten.
  3. Verdeel de courgette, de paprika, de ui en de knoflook over een met bakpapier beklede braadslee. Schenk de olie erover en verdeel de takjes tijm ertussen. Bestrooi met het zeezout en peper naar smaak. Bak de ratatouille in ca. 40 min. in de oven gaar.

Tip:

Tijm is ook een goede smaakmaker in een tomatensaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.