Bie­ten­ri­sot­to met spek­jes

De bieten geven deze risotto niet alleen een fantastische kleur, de smaak doet het ook heel goed bij de spekjes.

(324)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De bieten geven deze risotto niet alleen een fantastische kleur, de smaak doet het ook heel goed bij de spekjes. 4 personen
4 324

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd het spek in reepjes. Verhit de bouillon. Smelt de helft van de boter in een soeppan en fruit de ui 1 min. Doe de spekreepjes erbij en bak nog 3 min. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.
  2. Voeg daarna de bouillon toe tot de rijst net onder staat. Laat de rijst alle bouillon opnemen. Roer regelmatig en voeg telkens een nieuwe scheut toe. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de bietjes en de rest van de boter toe en verwarm nog 1-2 min.
  3. Breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden. Serveer met de rucolasla.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 2.195 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Bietenrisotto met spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­ri­sot­to met spek­jes

1
1
  • 2 uien
  • 300 g ontbijtspek (stukje)
  • 1 liter rundvleesbouillon
  • 25 g boter

Snipper de ui en snijd het spek in reepjes. Verhit de bouillon. Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui 1 min.

2
2
  • 150 ml droge witte wijn
  • 300 g risottorijst

Doe de spekreepjes erbij en bak nog 3 min. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.

3
3

Voeg daarna de bouillon toe tot de rijst net onder staat. Laat de rijst alle bouillon opnemen. Roer regelmatig en voeg telkens een nieuwe scheut toe.

4
4
  • 400 g geraspte bietjes
  • 25 g boter

Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de bietjes en de boter toe en verwarm nog 1-2 min.

5
5
  • 75 g rucola

Breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden. Serveer met de rucolasla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.