Zuur­kool­scho­tel ham en ana­nas

Smakelijke combinatie van zuurkool, ham, ananas & ui met aardappelschijfjes. Extra lekker door mosterd & kruidenboter.

(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Smakelijke combinatie van zuurkool, ham, ananas & ui met aardappelschijfjes. Extra lekker door mosterd & kruidenboter. 4 personen
3 168

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de ananasstukjes ontdooien. Laat de zuurkool uitlekken. Snipper de ui. Meng de zuurkool met de ui, hamblokjes en de ananasstukjes. Breng op smaak met peper.
  2. Schep de zuurkool in de ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes erover. Bestrijk met de mosterd en verdeel de kruidenboter erover. Bak de zuurkoolschotel in de oven in ca. 30 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt de zuurkoolschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.750 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolschotel ham en ananas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel ham en ana­nas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g ananasstukjes
  • 500 g zuurkool

Laat de ananasstukjes ontdooien. Laat de zuurkool uitlekken.

3
3
  • 1 ui
  • 250 g hamblokjes

Snipper de ui. Meng de zuurkool met de ui, hamblokjes en de ananasstukjes. Breng op smaak met peper.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 700 g aardappelschijfjes

Schep de zuurkool in de ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes erover.

5
5
  • 2 el mosterd
  • 50 g kruidenboter

Bestrijk met de mosterd en verdeel de kruidenboter erover.

6
6

Bak de zuurkoolschotel in de oven in ca. 30 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt de zuurkoolschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.