Sper­zie­bo­nen met Am­ster­dam­se ui­en

Salade met een Hollands tintje: de uien én mosterd komen hiervandaan

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Salade met een Hollands tintje: de uien én mosterd komen hiervandaan 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook ze in 7 min. beetgaar. Giet af en laat iets afkoelen.
  2. Klop 2 el vocht uit het potje uien, de mosterd en mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de augurken en meng met de sperziebonen en uien. Schenk de dressing erover.

Tip:

Amsterdamse uien en augurken zijn enkele weken houdbaar in de koelkast. Gebruik ze door de sla of als garnituur bij een borrelhapje.

video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Sperziebonen met Amsterdamse uien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen met Am­ster­dam­se ui­en

1
1
  • 600 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook ze in 7 min. beetgaar. Giet af en laat iets afkoelen.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

2
2
  • ½ Amsterdamse uien
  • 1 tl Limburgse mosterd
  • 2 el mayonaise

Klop 2 el vocht uit het potje uien, de mosterd en mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 4 kleine zoetzure augurken

Halveer de augurken en meng met de sperziebonen en uien. Schenk de dressing erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.