War­me aard­ap­pel-an­dij­vie­s­a­la­de

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 55

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de ongeschilde krieltjes in ruim water met wat zout in 15 min. gaar. Giet af, laat iets afkoelen en halveer eventueel de grote krieltjes.
  2. Verhit de olie en bak de chorizo 6 min. op niet te hoog vuur. Draai het vuur hoger, voeg de andijvie toe en bak 2 min. mee.
  3. Klop een dressing van de mosterd en de mayonaise en schep door de krieltjes. Voeg het andijvie-chorizomengsel en de ui toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over 4 borden. Lekker met vers afgebakken meergranen boulognebrood.

Tip:

Liever zonder vlees? Vervang de chorizo dan door blokjes oude kaas.

video

Aard­ap­pe­len en pas­ta ko­ken

Allerhande kids - 02:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 43 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.