Ge­ka­ra­mel­li­seer­de wit­lof

De bittere stronkjes witlof worden allemansvrienden wanneer je een snuf suiker toevoegt. Zo lusten kinderen het zelfs!

(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht De bittere stronkjes witlof worden allemansvrienden wanneer je een snuf suiker toevoegt. Zo lusten kinderen het zelfs! 4 personen
3 172

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de stronken in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern.
  2. Verhit de boter in een ruime koekenpan en roerbak het witlof, de suiker en wat zout naar smaak op middelhoog vuur 6 min.
video

Ka­ra­mel­li­se­ren

Instructievideo - 01:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gekaramelliseerde witlof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ka­ra­mel­li­seer­de wit­lof

1
1
  • 4 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de stronken in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern.

2
2
  • 50 g boter
  • 2 el suiker

Verhit de boter in een ruime koekenpan en roerbak het witlof, de suiker en wat zout naar smaak op middelhoog vuur 6 min.

Karamelliseren

Instructievideo

01:36 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.