Foe­yong­hai met gar­na­len

Het authentieke oosterse ei-gerecht met tomatensaus en jumbogarnalen.

(292)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Het authentieke oosterse ei-gerecht met tomatensaus en jumbogarnalen. 4 personen
4 292

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de prei in de lengte. Was de helften onder koud stromend water en snijd ze in stukjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Snijd de paprika in reepjes en de knoflook fijn. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan en fruit ⅓ van de knoflook een ½ min. Roer de tomatenpuree, gembersiroop, bouillon en de helft van de sojasaus erdoor tot een gladde saus. Laat 5 min. zacht koken.
  2. Roer ondertussen de eieren los met de sesamolie en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olie en verdeel het eimengsel in het aantal personen. Bak op middelhoog vuur tot het ei bijna gestold is. Keer om en bak nog een ½ min. Bak zo ook de rest van de omeletten. Houd de omeletten warm op een bord onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de rest van de knoflook, prei, paprika en de champignons 4 min. Voeg de rest van de sojasaus en de garnalen toe en warm 2 min. door. Leg de omeletten op de borden. Schep het groenten-garnalenmengsel erop en klap ze dubbel. Schenk de saus eroverheen en serveer direct.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.285 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Foeyonghai met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Foe­yong­hai met gar­na­len

1
1
  • 1 prei

Halveer de prei in de lengte. Was de helften onder koud stromend water en snijd ze in stukjes.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Snijd de paprika in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el zonnebloemolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit ⅓ van de knoflook een ½ min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 140 g tomatenpuree
  • 100 ml gembersiroop
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 el sojasaus

Roer de tomatenpuree, gembersiroop, bouillon en de sojasaus erdoor tot een gladde saus. Laat 5 min. zacht koken.

5
5
  • 8 eieren
  • 3 tl sesamolie

Roer ondertussen de eieren los met de sesamolie en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de olie en verdeel het eimengsel in het aantal personen. Bak op middelhoog vuur tot het ei bijna gestold is. Keer om en bak nog een ½ min.

7
7

Bak zo ook de rest van de omeletten. Houd de omeletten warm op een bord onder aluminiumfolie.

8
8
  • 5 el zonnebloemolie

Verhit de rest van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de rest van de knoflook, prei, paprika en de champignons 4 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

9
9
  • 1 el sojasaus
  • 200 g jumbogarnalen

Voeg de rest van de sojasaus en de garnalen toe en warm 2 min. door.

10
10

Leg de omeletten op de borden. Schep het groenten-garnalenmengsel erop en klap ze dubbel. Schenk de saus eroverheen en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.