Groen­te­gra­tin met ro­que­fort en krui­den­korst

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 725 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 8 min. wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, 4 ovenschaaltjes (Ø 14 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verkruimel het binnenste uit het brood grof. Rooster de kruimels op de bakplaat in de oven (terwijl die aan het voorverwarmen is) in ca. 6 min. knapperig. Laat afkoelen. Maal in de keukenmachine met de peterselie, bieslook en 50 g spinazie. Voeg de amandel toe.
  2. Verwijder de harde kern van het witlof. Verhit de olie in een hapjespan en bak het witlof 2 min. Voeg de suiker en de helft van de boter toe en bak afgedekt 6 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe in de ovenschaaltjes.
  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de knolselderij en tijm 12 min. op laag vuur. Voeg de rest van de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over het witlof. Verdeel eerst de roquefort en dan het broodkruim erover en laat in ca. 8 min. in de oven goudbruin worden.
video

Gra­ti­ne­ren

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 54 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.