Oven­scho­tel met ti­la­pia, wit­lof en ba­naan

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 640 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 146

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal Ø 26 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de peppadews fijn. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Dep de tilapiafilets droog en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  2. Verhit de boter in een ruime koekenpan en roerbak de witlof ca. 2 min. met de peppadews, de suiker en de ketjap. Verdeel de witlof over de vis en bestrooi met de helft van de mozzarella. Verdeel de banaan erover en schenk de room erover. Bestrooi met peper en met de rest van de mozzarella. Bak het gerecht in ca. 15-20 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin. Lekker met rijst en peultjes.

Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 43 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.