Spaan­se aard­ap­pel­soep met ar­ti­sjok­har­ten

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In ruime pan olie verhitten. Ui en paprika 1 min. bakken. Aardappelschijfjes, tomatenpuree en chorizo erdoor scheppen. Bouillon erbij schenken. Soep aan de kook brengen en met deksel schuin op pan 8 min. zachtjes laten sudderen. Artisjokharten toevoegen en 2 min. mee laten koken. Soep in borden scheppen en garneren met knoflookbieslook. Lekker met grove sneden volkorenbrood. Soep eventueel op smaak brengen met versgemalen peper en sherry.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.