Ru­co­la­soep met aard­ap­pel en ba­con

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan boter smelten en sjalotjes en knoflook 2 min. zachtjes fruiten. Onverdunde groentebouillon, 6 dl water en rucola toevoegen, soep aan de kook brengen en 4 min. koken. Met staafmixer pureren tot gladde gebonden soep. Krieltjes toevoegen en in 3 min. gaarkoken. Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag bacon knapperig bruin bakken. Slagroom door soep roeren en kort verwarmen. Soep in kommen scheppen en garneren met plakjes bacon.

Tip:

Ook lekker als lunchgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.