Pi­tasand­wich met au­ber­gi­ne en blauw­a­der­kaas

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 11

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aubergine in lengte in 8 plakken snijden (buitenste kapjes worden niet gebruikt). Aubergineplakken dun bestrijken met olie en in hete koekenpan in 5 min. bakken tot ze zacht en goudbruin zijn, halverwege keren. Op bord leggen. In dezelfde koekenpan 2 el olie verhitten. Plakken tomaat aan beide kanten lichtbruin bakken. Plakjes knoflook ernaast meebakken. Shoarmabroodjes in broodrooster roosteren en opensnijden. Snijvlakken besmeren met kaas. Onderste helften op vier borden leggen. Plakken aubergine en tomaat erop leggen. Bestrooien met peper. Plakjes knoflook en basilicumblaadjes erover verdelen. Bovenkant van shoarmabroodjes er met besmeerde kant naar beneden erop leggen. Direct serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.