No­ri-clubs­and­wich met zalm en roer­ei

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 31

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom eieren loskloppen met sojasaus en peper. In pan boter smelten. Eimengsel erin schenken en al roerend verhitten tot ei gestold is. Brood roosteren. Velletjes nori elk in 4 vierkanten knippen. Brood besmeren met mayonaise en op 8 sneetjes stukje nori leggen. Plakjes zalm losjes dubbelvouwen en op 4 sneetjes met nori leggen. Plakjes komkommer erover verdelen. Hierop weer 4 sneetjes met nori leggen. Roerei erop scheppen en tuinkers erover verdelen. Laatste sneetje met besmeerde kant naar beneden erop leggen. Stapeltjes brood met scherp mes diagonaal halveren.

Tip:

Nori Nori zijn dunne velletjes geroosterd zeewier, die worden gebruikt voor het maken van sushi. De nori geeft deze clubsandwich een heerlijk pittige en verrassend Japanse smaak. U kunt de nori eventueel vervangen door blaadjes eikenbladsla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.