Oos­ter­se spi­na­zie­soep met ko­kos­melk

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 102

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In (soep)pan olie verhitten en ui, knoflook en peper 2 min. fruiten. Spinazie toevoegen (12 blaadjes achterhouden voor garnering) en al omscheppend in 2 min. laten slinken. Bouillontabletten boven pan verkruimelen. Kokosmelk en 6 dl heet water erbij schenken. Soep al roerend aan de kook brengen. Koriander door soep roeren. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Op smaak brengen met sojasaus en vissaus. Soep in kommen scheppen en garneren met spinazieblaadjes en eventueel een soepstengel.

Tip:

Garneer de spinaziesoep met een bergje gefrituurde mihoen. Verhit een laag olie in een wok en laat hierin een plukje mihoen in enkele seconden opzwellen. Laat de mihoen op keukenpapier uitlekken. Frituur voor elk bord apart een klein plukje mihoen.

Tip:

De oosterse spinaziesoep is ook lekker als voorgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.