Kou­de zup­pa ca­pre­se met moz­za­rel­la

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen. Tomaten in lengte halveren en met snijvlak naar boven op bakblik leggen. Dressing roeren van olie, azijn en suiker en over tomaten sprenkelen. Bakblik 10 cm onder grill schuiven en tomaten 10 min. roosteren. In keukenmachine brood met knoflook en driekwart van basilicum grof pureren. Bouillon erdoor mengen en alles in grote schaal schenken. Vervolgens geroosterde tomaten met vocht in keukenmachine pureren en boven bouillon door zeef wrijven. Soep laten afkoelen en in koelkast afgedekt in minstens 4 uur door en door koud laten worden. Daarna mozzarellabolletjes droogdeppen met keukenpapier en in vieren snijden. Mozzarella over soepkommen verdelen en ijskoude tomatensoep erin scheppen. Garneren met rest van basilicum. Lekker met ciabatta of grissini (Italiaanse soepstengels).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.