Mos­sel­soep met ker­rie en ko­ri­an­der

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Kapotte of wijd openstaande exemplaren weggooien. In grote pan olie verhitten en kerriepoeder, rode peper, knoflook en roerbakgroenten 2 min. roerbakken. Onverdunde kippenbouillon (zonder vlees) erbij schenken en 2 dl water, kokosmelk en mosselen toevoegen. Met deksel op pan aan de kook brengen en soep 7 min. op hoog vuur laten koken. Af en toe voorzichtig doorroeren. Mosselen met schuimspaan uit soep in kom scheppen. Ongeopende mosselen verwijderen. 12 mosselen in schelp laten zitten, rest van mosselen uit schelp nemen en over vier warme diepe borden verdelen. Soep in borden scheppen. Mosselen in schelp erin leggen en garneren met koriander. Lekker met Indiaas naanbrood.

Tip:

Verse mosselen geven deze soep zijn heerlijke smaak. U kunt ook kant-en-klare gekookte mosselen gebruiken. Verdun de soep dan met 1/2 liter water en voeg eventueel een visbouillontablet toe. Warm 150 g gekookte mosselen 3 min. zachtjes mee. Ook lekker als lunchgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.