Open sand­wich met ge­smol­ten kaas en to­maat

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch 4 personen
3 28

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten. Sjalot 3 min. zachtjes bakken. Blokjes tomaat 2 min. meebakken. Intussen brood in broodrooster roosteren. In kom kaas, tomaatmengsel, pils en mosterd door elkaar roeren. Sneden brood op bakplaat leggen en kaasmengsel erover uitstrijken. Bakplaat 10 cm onder hete grill schuiven en kaas in 2 min. laten smelten. Tuinkers knippen boven sandwiches. Direct serveren.

Tip:

Deze 'kaasbroodjes' zijn een Hollandse variatie op de bekende Welsh rarebit, sneetjes brood met gesmolten kaas en bier uit de oven. Voor een meer uitgesproken smaak kunt u ook oude kaas nemen en in het seizoen bokbier. Bij deze sandwich smaakt een biertje overigens ook erg goed.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.