Bleek­sel­de­rij-kaas­soep met wal­no­ten­cros­ti­ni

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen. In pan olie verhitten. Bleekselderij en knoflook erdoor scheppen en afgedekt 5 min. zachtjes smoren. Bouillontablet en 3/4 liter water toevoegen, aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Petit pain in lengte in vier plakken snijden en plakken onder grill in 2 min. goudbruin roosteren, halverwege keren. Crostini bestrijken met walnotenpesto. Bleekselderijmengsel met staafmixer pureren tot gladde soep. Kaas toevoegen en al roerend laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in kommen scheppen en tijmblaadjes erin strooien. Walnotencrostini op rand leggen.

Tip:

Maak als variatie eens courgette-kaassoep. Vervang de bleekselderij door 1 courgette smoor 1/2 el fijngehakte Italiaanse kruiden mee. In plaats van belegen kaas kunt u ook gorgonzola toevoegen.

Tip:

Ook lekker als lunchgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.