Me­loen­soep met ci­troen­sor­bet­ijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meloen halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in keukenmachine scheppen. Vruchtvlees pureren en al mengend wijn en Grand Marnier toevoegen. Meloensoep eventueel verdunnen met ca. 1 dl koud water en op smaak brengen met poedersuiker. Meloensoep in koelkast in minstens 1 uur door en door koud laten worden. Meloensoep in wijde kommen scheppen. In midden flinke bol citroensorbetijs scheppen. Frambozen over soep verdelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.