Sla­soep met ra­dic­chio en aman­de­len

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
2 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren. In (soep)pan boter verhitten. Sjalot 3 min. zachtjes bakken. Sla al omscheppend 1 min. meebakken. Bouillontabletten en 8 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 5 min. zachtjes koken. Helft van amandelen door soep roeren. Soep met staafmixer of in keukenmachine glad pureren. Opnieuw zachtjes aan de kook brengen. Crème fraîche erdoor roeren en soep op smaak brengen met peper. Soep in kommen scheppen en rest van amandelen erover verdelen. Lekker met vers geroosterd witbrood.

Tip:

ook lekker als voorgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.